perjantai 30. huhtikuuta 2010

Tusina pähkinöitä

Kun kirjaa tehdessä keritään ja puretaan aikansa kaikenlaista triviaa, niin aletaan mennä tiedon reunoille. Vastaan tulee muistikuvia ja oletuksia, vanhoja lehdistä ja ties mistä netistä poimittuja faktoja, joita totena toistetaan virheellisesti paikasta toiseen.

Seuraavassa tulee vapun ratoksi pieniä pähkinöitä. Jos jollakulla ihan oikeasti on niihin perusteltuja ja todisteltuja vastauksia, niin otamme oikein mielellämme vastaan ne (toukokuun 2010 aikana) postilaatikolla jarviskirja@gmail.com . Oikeasta infosta nimi kirjaan, ellei jo sattuisi olemaan siellä…

1: Alkuaikoinaan Järvinen soitteli Tekniikan maailman -63 ohjeiden mukaan tehdyllä lainakitaralla. Kuka mahtoi olla sen alkuperäinen omistaja?

2: Järvisen soittaessa Poison-yhtyeessä se muistikuvien mukaan säesti kesällä 1969 joillakin keikoilla Porvoosta kotoisin olevaa hyvin nuorta ja hyvin lahjakasta naislaulajaa, joka kuoli ilmeisesti syöpään jokunen vuosi myöhemmin. Kuka oli tämä solisti?

3: Järvinen ei nyt ihan aina pysynyt tiukassa totuudessa haastatteluissaan. Santahaminassa vietetyn lyhyehkön armeija-aikansa tuvaksi hän sanoo eräässä haastattelussaan Kuusjoki. Onko tuvan nimi Järvisen muistissa oikein?

4: Järvisen liittyessä Hurriganesiin 1972 hänellä oli kitaranaan valkoinen Tele. Mutta hänellä oli myös jo tässä vaiheessa käytössä Strato. Mikä mahtaa olla tarina sen takana?

5: Hurriganes säesti Rauli Somerjokea jonkin aikaa keikoilla, se tiedetään. Somerjoen elämäkertakirjassa nuo tapahtumat on ajoitettu aivan pieleen, se on kyllä havaittu. Aika on jo melko hyvin haarukassa, mutta koska tarkkaan ottaen noita keikkoja soitettiin? [Onko jollakulla kuvia?]

6: Eräs huomionarvoinen haastateltava muistelee konserttia tai jopa kiertuetta, jossa olisivat soittaneet Tasavallan Pressa, Wigwam, Hurriganes, Dave Lindholm ja Rauli Somerjoki. Kukaan muu ei sitten tällaista muistakaan. Muistatko sinä?

7: Englantilainen Sounds-lehti arvioi ranking-listoillaan 1970-luvun lopulla Järvisen maailman kärkikitaristien joukkoon. Mutta missä lehden numero(i)ssa tämä tapahtui ja mikä oli tarkka sijoitus?

8: Mm. Albert-DVD:n liitteenä olevassa diskografiassa on Järvinen nimetty Gramex-listojen antaman tiedon mukaan Dannyn ja Armin single/LP -biisin ”Löysin viimein paikan kaivatun” kitaristiksi. Onko tämä tieto virheellinen vaiko eikö?

9: Diskografiaan ei ole otettu mukaan haastattelun kautta tullutta ”tietoa”, että Järvinen olisi puuhannut oululaisen Ramblers-yhtyeen kanssa heidän ensilevytyksensä aikoihin 1970-luvun lopussa Onko tällaisesta yhteistyöstä havaintoja?

10: Pysytään Oulussa. Mikä oli Järvisen taustakokoonpano Rattorilupin keikalla 29.7.1981?

11: Järvinen puhuu 1990 kalenterissaan Albert’s Battery:stä. Bändiviritelmä vai muu kehitelmä?

12: Albert kavereineen suunnitteli viime vuosinaan sähkökannelta, mutta sen kuvat ja kaavailut ovat liudenneet maailman tuuliin. Havaintoja tai kuvia tällaisesta hankkeesta?

Ei kommentteja: