perjantai 5. maaliskuuta 2010

Pari Hurriganes-aiheista ylijäämätarinaa

Kun kaikki jutut eivät millään mahdu mukaan, niin tässä pari Hurriganes-vaihetta sivuavaa Jussi Raittisen tarinaa kirjaa varten kerrottuna:

”Kesällä 73 oli erikoinen tapaus. Pressa ja Hurriganes oli ollut Oulun Kuusrokissa keikalla, sehän oli aika uusi festari silloin, ja Hurriganes oli nousussa. Vaikka eka Hurriganes -levy ei ollut ilmestynytkään, niin kysyntää oli jo siitä huolimatta.”

”Järvinen ja Häkkinen ja Eero-broidi [tuolloin Tasavallan Presidentin solisti] päätti sit siellä, että hehän lentää paluumatkan Helsinkiin. Se oli siis sunnuntai. No ne lähti sitten Finnairin toimistoon katteleen, jos sieltä sais lippuja. Ei ollut, Oulun kone oli täynnä. Kun ne sitten kävelee siitä pois kohti rautatieasemaa, niin ne menivät pois ilmeisesti väärästä ovesta, ikään kuin toimiston läpi. Häkkinen äkkää keltaisen muovikassin, se oli kaiketi Amsterdamin tax freen, joka oli täynnä alkoholijuomia. Ja fi-fiu kävelee suoraan vaan ulos sit se kädessä ja kundit peesissä, kohti rautatieasemaa ja junaan. No, nehän tietysti tuhos nää pullot matkan varrella.”

”Siitä sitten päätettiin, että pojat tulee syömään rapuja meidän landelle seuraavalla viikolla, kun rapukausi oli jo alkanut. Ja näin tapahtui, ja silloin meillä oli erittäin hauska sessio. Meidän oma Pekka oli pikkuinen, sellainen kuukauden, puolentoista ikäinen. Se oli ihan hauskaa, kun nää kaksi Pekkaa siellä kohtasivat. Cisse oli hyvä tekeen ruokaa, se teki hyviä rapuja.”

”Toinen tarina meidän Pekasta. Syksyllä 1974 tai alkuvuodesta 1975 pikku-Pekka meni uuteen hoitopaikkaan Kalliossa. Perheessä oli yhdentoista ikäinen tytär, joka oli kova Hurriganes-fani. Ei siinä aikaakaan, kun Pekka kysyi sitten, se oli just suunnilleen oppinut puhumaan, kysyi matkalla hoitopaikasta kotiin tultaessa, että ”äiti, onks meillä Hujjikanes-levyjä?”. No olihan meillä kaikki siihen mennessä ilmestyneet, niin että siitä vaan levyt soimaan. Meidän Pekalla oli jo silloin just parivuotiaana sit vankka mielipide, vuonna seitkytviis, kun Hurriganes vaihto kitaristia, että ”kyllä se Aljpertti oli paljon parempi kuin tää Ile”.

Ei kommentteja: