lauantai 18. joulukuuta 2010

Harri Merilahti ja Fortissimon viimeistely

Harri Merilahti muisteli haastattelussaan myös Hurriganesin Fortissimo-albumin viimeistelyä, joissa sessioissa Järvinen ei siis ollut enää mukana:


”Se huono energia, joka siinä oli studiossa… Mä en ollut studiotyössä mukana, mutta sitten me käytiin Remun kanssa sitä mukamas uudestaan miksailemassa. Me käytiin kaivertamassa se uudestaan, koska se ei tyydyttänyt, siinä ei ollut oikea fiilis. Remuhan on aina liki neuroottisessa tilassa miksauksissa ja se yrittää aina muuttaa ja vielä muuttaa asioita. Voit vaan kuvitella, kun kaiverrettiin levy, niin vielä siinä vaiheessa ”miksailtiin”. Kaiverrushan vastaisi siihen aikaan masterointia, se oli nimenomaan masterointia.”

”Me oltiin ja mä olin monen levyn masteroinnissa itse mukana. Kyllä nää kaivertajat hieman katteli, kun mä istun nopeusnappula kädessä ja muuttelen A- ja B-osan välisiä tempoja, kun Remu snärkkäili niistä, että pitää vaihtaa. Niitä piti siinä ”hyvissä ajoin”, eli heti jo kaiverruksessa balansoida. Joka oli ihan mielipuolista hommaa, mutta oli se opettavaista. Esimerkiksi kuinka paljon voi muuttaa kappaleen kestoa ja mitä se vaikuttaa. Jos on kolmen minuutin kappale, ja muutetaan niin, että sen kesto muuttuu sanotaan vaikka kolmella sekunnilla, niin se on eri kappale. Nimenomaan se groovi muuttuu.”

Ei kommentteja: