lauantai 5. kesäkuuta 2010

Bluesshakers –keikkavierailu 1982

Valitettavasti kaikki tietoon saadut Järvisen keikat ja niiden kuvaukset, erikoisetkaan, eivät kirjaan tule loppusuoran karsinnan takia mahtumaan. Järvisellä oli koko uransa ajan meneillään vähän väliä jameja, vierailuja ja spesiaalikokoonpanoja. Yhtenä esimerkkinä seuraava kalkkiviivoilla tipahtaneen muistelun raakavedos:

Ilkka Rantamäki järjesteli Bluesshakers-bändin Tavastian keikan 13.9.82, jossa Järvinen oli vieraana: ”Sen kummempaa dramatiikkaa tai ideaa Albertin vierailussa ei ollut, tarvittiin vain sopiva solisti. Alppu oli mukava ja kannustava kollega minulle, nuoremmalle kitaristille. Muistan hänen ohjenuoransa vieläkin, kun kohtasin hänet Munkkivuoressa MS-Audiotronin kellarissa Hurriganesin alkuvuosina, kitaraa kokeillessani ja kieltä venyttäessä. ’Ei ollut vielä pistettä iin päälle’, sanoi Alppu, kun sopiva vibraatto puuttui. Vaikka Albert oli old school -rockstara, hän jaksoi aina jakaa mielipiteitä ja keskustella.”

Timo Turpeinen oli solisti: ”Bluesshakers oli yhdessä lavalla lähes kaiken ajan, Ile Rantamäki, Stenka Määttänen, Tommi Lindell, Leevi Leppänen, Pemo Ojala ja Tapani Rinne. Muutamassa biisissä puhaltimet oli poissa, mutta komppi ja minä oltiin koko ajan messissä. Albert soitti kovaa ja minä lauloin kovaa ja korkealta. Vedettiin vanhoja Freddy ja B.B. Kingin biisejä suomalaisen kitarakingin kanssa. Albert pyysi mua keikan jälkeen uuteen bändiinsä, jota ei koskaan perustettu.”

Järjestelyissä oli jotain kohinaa, muistaa Leevi: ”Kun Järvinen oli siellä, se vitsaili, että ’ekan kerran luen lehdestä, kenen kanssa mä olen keikalla’. Se ei ollut tiennyt keikasta taikka sit ei muistanut sitä, mutta huomasi onneksi lehdestä ilmoituksen.”

Ei kommentteja: