sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Osa 4: Ote Kalle Fältin lähettämästä julkaisemattomasta käsikirjoituksesta…

(…jossa on fiktiivinen, mutta Quipsin näköinen bändi vappukeikalla 1983)


Soitot on nyt soitettu ja nuotit pantu nippuun… kelasi Pojan päässä vanha renkutus. Muut yrittivät analysoida äskeistä ja käydä tapahtunutta kohta kohdalta lävitse ikään kuin oppiakseen siitä jotain. Siinä hetkessä se tuntui turhalta. Pojalle oli monta kertaa ennenkin sattunut noin: kontrolli oli pettänyt, tai pikemminkin paennut, ja lovi lauennut. Jälkeenpäin elämyksestä ei ollut muistettavissa kuin varjot. Sen vuoksi hän aina ennen keikkaa on muistanut tähdentää, miten tärkeätä on, ettei vain fiilinki pääse yllättämään. – Nyt oli käynyt juuri niin: suurin osa sovitusta materiaalista ei ollut mahtunut mukaan ja tilannetta oli kuljettanut alitajunnan virta. Ja tämä ei sovi niille, jotka säikähtävät lähteä etsiytymään tuntemattomille urille pienenkin impulssin päästyä heitä töytäisemään.
Syvällä sisimmässään Poika oli tyytyväinen esitykseensä. Hän oli saanut sukeltaa hitusen pitemmälle, itseensä. Enää ei tarvitsisi pelätä ihmisiä, yleisöä, ei ketään, mitään. Hän tiesi selviytyvänsä tavalla, tai toisella takaiskuista, mistä tahansa, mutta selviytyvänsä. Poika tajusi olevansa Olemassa. Itse.
- Mikä sua nyt sitte vaivaa?
- Ei mua mikään vaivaa, ottakaa vaan iisisti.
- Sä oot taas niinku sua ei koskis koko juttu ollenkaa!
- Rauhotu nyt ja anna munkin rauhottua.
- Vittu! Jätkä vetää ensin keikan munilleen ja sitte on niinku mitää ei oliskaa ja sitte pitäis vaan katella päältä ja unohtaa koko juttu! Onks se nyt oikee meininki?
- Elä savua. Ei tässoo mitää menny munilleen. Mikä sulla… onks sulla joku Hätä vai?
- Jumalaut me on sovittu biisit etukäteen ja sit herra on niin sekasi ettei niistä tuu puoliakaa eikä Herralle saa edes Sanoo mitää!
- Etkö sinä saatanan torvi tajuu, ettei tää bändi ole mikää Topi ja Tuppi! …kylhän meidän täytyy pystyy kollektiiviseen improvisointiinki jos tilanne sitä vaatii, ja nyt se sattumalta vaati!
- Mä pyyhin perseeni sun kollektiiveillas! Mitä vitun kommunismii sä yrität meille tyrkyttää?
- Elä viitti olla kornimpi ku ootkaa. Ota tosta votkaa ja piä pääs kii…
- Joo, kyllä Poika on oikeessa, yhessä asiassa – ota votkaahaha!
- Meinnaattekste tosiaan et joka jumalan keikka pitäis soittaa niinku helluntaiepistola, aina täsmällisesti, samalla tavalla? …sehän on samaa ku menis teidän kanssa naimisiin! Sehän on Lobotomiaa!
- Enhän mä nyt tarkota, mut kyl musta sovitut pitäis olla kans sovittuja – eihän kaikilla voi olla aina sama fiilis samaan aikaan…
-Se tarkottaa et se on niinku Orientoitunu määrättyyn juttuun, tajuutsä, ja sitku sitä ei tuukkaa nii sitä alkaa niinku vituttaa ja tollee…, joku viisas sekosi aiheuttaen keskisormen nostoja, joten hiljeni…
Poliisi seisoi ovella!
-- -- --

Ei kommentteja: