sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Järvinen Henrik Schütt’n muistelemana kuvaussessioissa

Järvistä ja kumppaneita muistelee seuraavassa huippukuvaaja Henrik Schütt muutamissa kirjasta pois jääneissä pätkissä, niin kuvaussessioista kuin niiden ulkopuoleltakin.


”Valokuvat Järvisestä - harvoin siitä sai sellaisia revittelykuvia. Kyllä se oli jotenkin niin omassa maailmassaan niissä kuvissa. Se oli jonkun kovan soolon yhteydessä, kun se eläytyi. Muuten se oli se asetelma monessa ryhmäkuvassakin – Remu puhuu, Cisse pelleilee, Albert tuijottaa tyhjää. Että hänet on nyt vaan laitettu seisomaan tohon. Siitä oli vaikea saada kuvaa. Niin paljon kun mä niitä kuvasin, niin nyt mä huomaan, että mulla on kaksi kertaa enemmän Cisse-kuvia kuin Albert-kuvia. Sen kanssa ei oikein tapahtunut mitään. Cissellähän oli niin hirveä show päällä alusta loppuun. Sit Abe oli aina huoliteltu ja hyvin pukeutunut - ihan oma, herrasmiesmäisempi tyyli kuin tavallisen rokkarin. Tosi siisti.”

”Hurriganesin 10/80:n aikana meno oli sujuvaa, olin levytyskeikallakin. Silloin ei ollut pahemmin mitään skismoja. Biisit muokkautuivat studiossa, mm. Bourbon Street muuttui vielä, raakileesta muotoutui hieno biisi. Tällä keikalla meillä oli Castle-hotellin yläkerros käytössä, oli vähän eritasoisia huoneita ja kierrätettiin nukkumisvuoroja. Mä nukuin Järvisen kanssa sviitin, taisi olla hääsviitti, isossa parisängyssä ja seuraavana yönä lattialla.”

”Fortissimo-levyn aikana oli sama hotelli käytössä. Sen kansi on kuvattu Castlen sviitissä, siihen pantiin matto seinälle. Fortissimon aikaan Remu oli hermostunut tilanteesta [Järvisen potkuista] ja tuohon aikaan asiat piti muutenkin tapahtua nopeasti, mutta se oli vaan normaalia komennonpitoa, ei mitään tavanomaista enempää.”

”Joskus Quips-aikaan Järvisen käytös ja tavallaan luonne mun mielestä muuttui. Oli vaikea saada kontaktia, kun ei aina voinut ymmärtää mitä tarkoitti. Se oli kyyninen ja sarkastinen puheiltaan. Siis arvoituksellinen, ei voinut tietää oliko jokin tsoukki vai oliko se tosissaan, siitä puheesta oli vaikea saada otetta.”

”Syksyllä 1984 otettiin myös Albert Järvinen Bandin promokuva, josta teetettiin keikkajuliste. Järvisellä on siinä päässä mun hattu, joka oli muisto Texasista 1976 Amerikan matkalta, Willie Nelson’s Fourth of July Picniciltä. Se oli outlaw-kantrin merkittävin tapahtuma ja juhlisti tuolla kerralla Amerikan 200 itsenäisyyspäivää. Mukana matkaseurana oli mm. Jussi Raittinen. Kolme vuorokautta meni käytännössä liki valvoen, kun ei malttanut nukkua. Oli Willie Nelson, Waylon Jennings, David Allan Coe, Jerry Jeff Walker, ym., ym. esiintyjiä [matkakuvaus mm. Jussi Raittisen kirjassa, ss. 235-238].”

Ei kommentteja: